m
e
s
s
a
g
e
FFFFFUUUUUUUU  - Rage Face Comics

February 20, 2012

Kiamat

Assalamualaikum dan Salam satu Malaysia semua.Tak kira la muslim or non-muslim
pasti ada perkataan kiamat di dalam setiap agama masing-masing kan?Dah terbukti
suatu hari akan kiamat.Tapi bila? cuma Allah S.A.W yang mengetahui.

Sebut fasal kiamat apa yang korang bayangkan? apa perasaan korang? takut? oh,tidak
syak lagi.Ya ! memang kita kan rasa takut sehinggakan ada yang sampai mengalirkan
air mata.Saya pun sama.

Korang baca ni ya saya just copy and paste saja.Terjumpa kat blog salah sorang
my friends.

Pesanan Baginda S.A.W. - sampaikan pesananku walaupun dengan satu ayat.

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012. 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadhan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan bulan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini.

Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur.. Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 sahaja.

Menurut kajian NASA pada 21/12/2012 satu planet yang dikenali planet X akan melintasi bumi. Adakah kita semua ini tergolong dalam 1/3 itu?? Adakah peristiwa itu akan berlaku pada 2012? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui.

Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dalam golongan yang dilindungi Allah, jika mati biarlah mati dalam Islam dan beriman. Apa pun,peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah.

Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda :
"Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itu...". Kami bertanya : "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab : "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa".


Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat,masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang lubangnya dan selimutilah diri kalian,sumbatlah telinga kalian.

Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada ALLAH dan ucapkanlah : "Maha suci Al-Quddus, Maha suci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa.

Tentang hadis ini -> http://halaqah.net/v10/index.php?topic=15846.msg228800;topicseen#msg228800

Ya ALLAH. Selamatkanlah aku dan keluargaku dari malapetaka ini.Hanya kepada Engkau aku memohon.amin~